Ads 468x60px

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Στο ποδι η Μαδριτη για τον «εμφυλιο»

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Βαλένθια στον ισπανικό «εμφύλιο» σε μία μάχη με προϊστορία. Στον άλλο ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ η Μπιλμπάο αντιμετωπίζει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας με φόντο τον τελικό στο Βουκουρέστι.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπιλμπάο

Η τρελή πορεία της Μπιλμπάο συνεχίζεται. Τα παιδιά του Μπιέλσα είναι μία ανάσα από την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ αφού πλέον έχει μείνει μόνο η Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι Βάσκοι έχουν αποκλείσει ήδη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σάλκε και τώρα θέλουν να γράψουν ιστορία και να επιστρέψουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 35 χρόνια. Στο πρωτάθλημα η Αθλέτικ προέρχονται από τη νίκη επί της Μαγιόρκα, μία νίκη που την έβαλε ξανά στην διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και ταξίδεψαν στην Πορτογαλία χωρίς τον Χάβι Μαρτίνεθ.

Από την πλευρά της η Σπόρτινγκ έχει μοναδικό στόχο το Γιουρόπα Λιγκ αφού εντός Πορτογαλίας έχει χάσει κάθε στόχο και αυτό που του απομένει είναι ο τελικός στο Βουκουρέστι. Ο Σα Πίντο δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών  Ρινάουντο και Ροντρίγκες, καθώς και του Ελίας που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.


Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια

Το μεγάλο ματς των ημιτελικών με τον εμφύλιο μεταξύ Ατλέτικο και Βαλένθια στο «Βιθέντε Καλντερόν». Η Ατλέτικο κάτοχος του τροπαίου πριν από δύο χρόνια δείχνει σε καλή κατάσταση μετά και τη νίκη της στο πρωτάθλημα επί της Ράγιο Βαγιεκάνο. Οι «ροχιμπλάνκος» μετά τη νίκη αυτή μπήκε ξανά δυνατά στην διεκδίκηση της τέταρτης θέσης και του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Γκοντίν ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες. 

Η Βαλένθια ταξίδεψε στην Μαδρίτη θέλοντας να πάρει εκδίκηση για τον αποκλεισμό πριν από δύο χρόνια με τις «νυχτερίδες» να έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία. Η ομάδα του Έμερι δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση και προέρχεται από βαριά ήττα με 4-0 από την Εσπανιόλ αλλά παρόλα αυτά παραμένει στην τρίτη θέση. Δύο απουσίες για τους φιλοξενούμενους ο τραυματίας Μπανέγκα, και ο τιμωρημένος Μπαραγκάν.

απο gazzetta

Θυμιζει… «νοσοκομειο» η Σαλκε!

Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά έξι παίκτες της Σάλκε φαίνεται ότι υποφέρουν από μία μυστηριώδης ίωση, όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, με αποτέλεσμα η προετοιμασία ενόψει Άουγκσμπουργκ να γίνεται… μετ' εμποδίων!


Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», οι Τζέφερσον Φαρφάν, Λαρς Ούνερσταλ, Σέρχιο Εσκουδέρο και Τσίπριαν Μαρίκα υποφέρουν μία ίωση η οποία έχει πλήξει τα αποδυτήρια των «κένιγκσμπλαου»…

Το ίδιο ισχύει και για τους Τεεμού Πούκι και Πιέρ Κλούγκε, οι οποίοι ωστόσο σε αντίθεση με τους τέσσερις προαναφερθέντες -που δεν προπονήθηκαν- έκαναν ελαφρύ τρέξιμο, στην διάρκεια της χθεσινής (18/04) προπόνησης της Σάλκε!
Η επικρατέστερη αιτία για το… κρεβάτωμα των ποδοσφαιριστών του συλλόγου από το Γκελζενκίρχεν φαίνεται ότι είναι η γαστρεντερίτιδα, με τον Κρίστοφ Μέτσελντερ πάντως να σημειώνει ότι η λοίμωξη αυτή λειτουργεί σαν… πανούκλα.
Στην χειρότερη θέση βρίσκεται ο Χουμπ Στέφενς, που βλέπει ότι η ομάδα του κάθε άλλο παρά έτοιμη θα πάει στο παιχνίδι της Κθυριακής, με αντίπαλο την ιδιαίτερα φορμαρισμένη Άουγκμπουργκ.

απο onsport.gr

Χρoνια πολλα «Ριμπο»! (photos+videos)


Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος, ο Ριβάλντο, γίνεται σήμερα (19/04) 40 ετών

Γεννημένος στο Περναμπούκο της Βραζιλίας στις 19 Απριλίου του 1972, με καταγωγή από μια πάμπτωχη οικογένεια, ο Ριβάλντο κοιμόταν αγκαλιά με μια μπάλα, ενώ μεγάλωσε τόσα άσχημα, που λόγω του υποσιτισμού έχασε αρκετά δόντια!
Το ταλέντο του ωστόσο ξεχείλιζε, όπως το 1989 η μοίρα του έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι, καθώς ο πατέρας του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κάτι το οποίο μνημονεύει ακόμη και σήμερα με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ.
Το μαγικό αριστερό του πόδι, τον έκανε διάσημο στο Σάο Πάουλο, όπου με την Σάντα Κρουζ και την Μότζι Μίριμ έκανε… παπάδες, ενώ το 1993 η Κορίνθιανς τον έκανε δικό της, ωστόσο ένα χρόνο αργότερα η Παλμέιρας τον απέκτησε.
Η ιστορία για τον Ριβάλντο ίσως ήταν… διαφορετική, αν την τελευταία στιγμή ο «Ρίμπο» δεν διέλυε την συμφωνία του με την Πάρμα, για να πάρει μεταγραφή για την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το 1996.
Στο «Ριαθόρ ο Ριβάλντο έμεινε μόλις για ένα χρόνο σημειώνοντας 21 γκολ, κάτι που ανάγκασε στο τέλος της σεζόν την Μπαρτσελόνα να βγάλει από τα ταμεία της 26 εκατομμύρια δολάρια για τον νεαρό, τότε, από το Περναμπούκο!
Το όνομα του Ριβάλντο στο «Καμπ Νου» έγινε συνώνυμο με το… γκολ, ενώ με τους «μπλαουγκράνα» κατέκτησε την «Χρυσή Μπάλα» και τον τίτλο του κορυφαίο παίκτη στην Ευρώπη. Στην ιστορία φυσικά έχει μείνει το γκολ με ψαλιδάκι που σημείωσε έξω από την περιοχή στο παιχνίδι με την Βαλένθια το 2001, στο 90ο λεπτό, χαρίζοντας στους Καταλανούς την έξοδο τους στο Champions League
Αντίο Βαρκελώνη…
Ο Ριβάλντο δεν τα πήγαινε καλά με τον Λουίς Φαν Γκάαλ, και αυτό το γνώριζαν άπαντες. Κάπως έτσι, το 2002, λύθηκε η συνεργασία του Βραζιλιάνου με την Μπαρτσελόνα, και την Μίλαν να τον υποδέχεται σαν… Μεσσία!
Ωστόσο δεν τα πήγε καλά στους «ροσονέρι» και μετά από ένα χρόνο παρουσίας στο «Σαν Σίρο» αποχώρησε για την Κρουζέιρο, στην οποία δεν θα παρέμενε για πολύ. Ήταν 22 Ιουλίου του 2004, όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του θρυλικού Ριβάλντο…
«Ρίμπο, Ρίμπο, Ρίμπο»…
Ότι και να πούμε για τα… κατορθώματα το Ριβάλντο με την φανέλα του Ολυμπιακού, θα είναι πραγματικά λίγο!
Σε κάθε φάουλ που κέρδιζαν οι Πειραιώτες, το «Καραϊσκάκη» σηκωνόταν να πανηγυρίσει, καθώς το μαγικό αριστερό του «Ρίμπο», δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης σε κανένα τερματοφύλακα.
Τα γκολ του Ριβάλντο στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στις καρδίες των φίλων του Ολυμπιακού, ωστόσο το 2007 είπε το «αντίο» στους «ερυθρόλευκους», αφήνοντας «αιχμές» κατά του τότε προέδρου, Σωκράτη Κόκκαλη.
Η ΑΕΚ ήταν ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ριβάλντο, ωστόσο δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο με την «Ένωση», μένοντας όμως στην ιστορία για τον… πανηγυρισμό του μετά τη νίκη με 4-0 επί του Ολυμπιακού…
Για… πολλές χούφτες δολάρια…
Το 2008, η Μπουντιονκόρ από του Ουζμπεκιστάν προσφέρει τον… ουρανό με τ’άστρα στον Ριβάλντο για να τον κάνει δικό της, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 11 εκατομμύρια ευρώ για διετές συμβόλαιο. Για τα κατορθώματα του Ριβάλντο δεν χρειάζεται να κάνουμε αναφορά, καθώς εκεί, ακόμη και 36 του, έκανε… πλάκα!
Το 2010 επέστρεψε στη Μότζι Μίριμι για να κλείσει την καριέρα του, ενώ ανέλαβε και τν προεδρία της. Οι εμφανίσεις του ήταν τόσο καλές που κατάφερε να πάρει την μεταγραφή στην Σάο Πάουλο, σε ηλικία 39 ετών!
Πλέον, ο Ριβάλντο αγωνίζεται στην Ανγκόλα (!), ενώ συνολικά ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έχει σημειώσει 372 γκολ στην καριέρα του σε 77ο παιχνίδια…
Με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας, ο Ριβάλντο κατέκτησε το Μουντιάλ του 2002, ενώ η FIFA τον έχει συμπεριλάβει μέσα στους 100 κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος και όχι άδικα…







«Χωριζουν» Σαλκε-Ραουλ

Τις τελευταίες ημέρες του στην Σάλκε διανύει ο Ραούλ, αφού δεν βρέθηκε η φόρμουλα για την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει στις 30 Ιουνίου.

 Μετά από δύο χρόνια παραμονής στο «Γκεζελνκίρχεν», οι δρόμοι του Ραούλ Γκονζάλεθ Μπλάνκο και της Σάλκε χωρίζουν, ενώ θα δοθεί και
 συνέντευξη Τύπου απ' τον Ισπανό για να εξηγήσει του λόγους της αποχώρησής του απ' την γερμανική ομάδα. Ο έμπειρος στράικερ ήθελε το νέο του συμβόλαιο να έχει διάρκεια δύο χρόνων, κάτι ωστόσο που δεν έβρισκε σύμφωνη την διοίκηση των «κενιγκλσμπλάου», που του πρότειναν μονοετή ανανέωση της συνεργασίας τους.
Η συνέντευξη μάλιστα Τύπου απ' τον Ραούλ είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι και θα παρεβρεθούν τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου Κλέμενς Τένις, όσο και ο αθλητικός διευθυντής Χορστ Χελντ, με τον προπονητή Χουμπ Στέφενς. 

απο gazzeta

Κινδυνος… ιλαρας σε Ουκρανια!

Οι Αρχές της Ουκρανίας προειδοποίησαν τους φιλάθλους που θα επισκεφθούν την χώρα για το EURO να εμβολιαστούν, γιατί υπάρχει κίνδυνος για ιλαρά!


Όπως αναφέρει η Kiev Post, η συγκεκριμένη ασθένεια μαστίζει την Ουκρανία και μάλιστα, ο αναπληρωτή επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας υγείας και επιδημιολογίας της χώρας, Ολεξάντρ Κράβτσου, θα πρέπει να εμβολιαστούν οι φίλαθλοι που θα βρεθούν εκεί για το EURO!
Εάν σχεδιάζετε να έρθετε στην Ουκρανία, παρακαλώ να εμβολιαστείτε στη χώρα σας. Η κατάσταση με την ιλαρά είναι δυσμενής στη χώρα μας», δήλωσε ο Κράβτσουκ.
Μάλιστα, το ξέσπασμα της ασθένειας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών, αναμένεται να γίνει στα δυτικά της χώρας και αναμένεται να γίνει η εξάπλωση της με γρήγορους ρυθμούς.

απο gazzetta

Χτυπαει Γιορέντε η Σιτι

Επίσημη πρόταση ύψους 30 εκατ. λιρών κατέθεσε η Μάντσεστερ Σίτι στην Μπιλμπάο για την απόκτηση του Φερνάντο Γιορέντε και όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει συζητήσεις.

Ο Γιορέντε ο οποίος έχει πετύχει 23 τέρματα την φετινή σεζόν έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων αλλά η Σίτι φαίνεται πως είναι αυτή που κινείται πιο άμεσα για την απόκτησή του. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ετοιμάζεται να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Εντιν Τζέκο και ψάχνει τον αντικαταστάτη του τον οποίο έχει βρει στο πρόσωπο του Βάσκου στράικερ.


Η προσφορά της Σίτι στον Γιορέντε φτάνει τις 200.000 λίρες την εβδομάδα ένα ποσό που καμία άλλη ομάδα μπορεί να προσφέρει κάνοντας αυτόματα τους «πολίτες» φαβορί για την απόκτησή του. Ενδιαφέρον για τον Γιορέντε είχε δείξει και η Τότεναμ αλλά πλέον φαίνεται ότι δύσκολα μπορεί να κοντράρει την Σίτι.

απο gazzetta

«Δυσκολο να μας σταματησουν»

Ο Μίλος Τεόντοσιτς  δεν φοβάται κανέναν. Ο Σέρβος πλέι μέικερ εξηγεί πως όνειρο του είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ακόμη και αν στον τελικό συναντήσει τον Ολυμπιακό.


Ο 25χρονος πλέι μέικερ θα είναι από τα πρόσωπα του Final Four. Και αυτό γιατί για τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι κόκκινο πανί, στους φίλους του Ολυμπιακού προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα ενώ για εκείνους της Μπαρτσελόνα, αποτελεί κρυφό πόθο ενώ Όσο οι φίλοι της «ομάδας του στρατού» τον λατρεύουν. Έτσι, το διήμερο 11-13 Μάη θα του ανήκει από κάθε άποψη. Τώρα αν το βράδυ της 13ης Μαϊου θα πανηγυρίζει ή όχι, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Πάντως ο ίδιος, μιλώντας στο gazzetta.gr, τόνισε πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν φοβάται κανέναν και δύσκολα μπορεί κάποια ομάδα να σταματήσει την παρέα του.

H ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έπειτα από διάλειμμα ενός χρόνου, βρίσκεται και πάλι στο Final Four. Και μάλιστα σε ένα Final Four... αντιγραφή εκείνου του 2009 μιας και την τετράδα συμπληρώνουν οι ίδιες ακριβώς ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα). Φανταζόσουν ποτέ ότι στο πρώτο σου Final Four ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα έβρισκες απέναντι σου δύο ελληνικές ομάδες; Μάλιστα, αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αντιμετωπίσεις φέτος τον Παναθηναϊκό.
«Έχεις δίκιο, οι ομάδες είναι οι ίδιες όπως το 2009, αλλά τα ζευγάρια είναι διαφορετικά. Εγώ, όμως, αυτό που σκέφτομαι πρώτα είναι το ματς με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό. Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα μπορούσαν κάθε χρόνο να είναι στο Final Four της Ευρωλίγκας αφού είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ήταν δύσκολο να προβλέψει κανείς στην αρχή της σεζόν πως ο Ολυμπιακός θα ξεπερνούσε τα αγωνιστικά του προβλήματα και θα έφτανε στο Final Four, αλλά πιστεύω πς έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει κάνει φανταστική δουλειά για να παρουσιάζει ο Ολυμπιακός αυτή την εικόνα τώρα και να βρίσκεται στο Final Four». 

Άπαντες θεωρούν πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο. Αυτό βάζει στους ώμους σας μια έξτρα πίεση;
«Όταν κάποιος αγωνίζεται σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχει πίεση. Όλοι περιμένουν το καλύτερο από την ομάδα, έχουμε πολλές ευθύνες και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω μας. Αυτό το είδος πίεσης μου αρέσει».
Το παιχνίδι σας με τον Παναθηναϊκό είναι αυτό που θα ανοίξει την αυλαία του Final Four. Θέλεις νίκη επί του Παναθηναϊκού για να πάρεις και μια άτυπη ρεβάνς από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπροστά μάλιστα στους οπαδούς του Ολυμπιακού οι οποίοι θα περιμένουν για το δικό τους ματς; Και αυτό γιατί στα χρόνια που αγωνίστηκες στον Ολυμπιακό δεν κατάφερες ποτέ να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό σε κάποιο μεγάλο παιχνίδι πλην των δύο τελικών του Κυπέλλου Ελλάδος.
«Δεν είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς την αντιπαλότητα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Τώρα, όμως, παίζω στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και σχεδόν κάθε χρόνο ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παναθηναϊκός παίζουν σε μεγάλα παιχνίδια. Αυτό είναι λοιπόν που έχω τώρα στο μυαλό μου». 


Ποιο πιστεύεις ότι είναι το «κλειδί» του ημιτελικού; Τι πρέπει να κάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να νικήσει τον Παναθηναϊκό;
«Ξέρω ότι ως Έλληνας θέλεις να μάθεις τα μυστικά της ομάδας μας (γέλια). Η αλήθεια, όμως, είναι πως σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Είμαστε δυνατοί ως ομάδα και δύσκολα μπορεί να μας σταματήσει κάποιος. Πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να μην επιτρέψουμε στον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα».
Είναι όνειρο για εσένα να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό στον τελικό του Final Four; Θεωρείς και εσύ, όπως και οι περισσότεροι, πως η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί στον άλλο ημιτελικό;
«Όνειρο μου είναι να κατακτήσω την Ευρωλίγκα, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Η Μπαρτσελόνα παίζει φανταστικά φέτος στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν μπορεί να πει κάποιος ότι είναι ανίκητη. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να προκριθεί και ο κόουτς Ίβκοβιτς είναι πολύ έμπειρος και πιστεύω πως θα ετοιμάσει ένα καλό πλάνο για τον ημιτελικό».
Στις 11 Μαϊου... επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Εκεί όπου το 2010, στο Μουντομπάσκετ, με δικό σου τρίποντο έδωσες μια σπουδαία νίκη στην εθνική Σερβίας στον προημιτελικό με την Ισπανία. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο ενός ανάλογου σουτ που θα δώσει τον τίτλο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας;
«Δεν ονειρεύομαι κανένα σουτ ή καμία ασίστ. Θέλω να τα κερδίσω όλα. Αλλά αν μου δοθεί η ευκαιρία για ένα σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα θα το πάρω, δεν πρόκειται να φοβηθώ».
Φέτος έχεις αντιμετωπίσει δύο φορές και τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναϊκό. Ποια ομάδα πιστεύεις πως θα πάρει τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Δεν θέλω να κάνω κάποια πρόβλεψη. Θέλω να το πάρει ο Ολυμπιακός, αλλά δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη. Και πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει τύχη να τα καταφέρει». 

απο gazzetta

Μετά το F4 της Euroleague οι τελικοι της Α1

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στους τελικούς της Α1, όμως αυτοί θα διεξαχθούν μετά το F4 της Euroleague (11-13/5), στο οποίο συμμετέχουν και οι δύο ελληνικές ομάδες

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
"Ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, η τελική φάση των πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ 2011-2012 (θέσεις 1-2) θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας (11-13/5)".

απο sport.gr

Στους Ολυμπιακους Αγωνες η Εθνικη

Η Εθνική πόλο

Επικράτησε τα ξημερώματα με 10-6 επί του (οικοδεσπότη) Καναδά στο προολυμπιακό τουρνουά του Εντμοντον και αύριο τα ξημερώματα αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο στον πρώτο από τους δύο ημιτελικούς του τουρνουά (Ρουμανία – Ισπανία ο έτερος ημιτελικός).

Οι τέσσερις συμμετέχουσες πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Tα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 4-3, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Άντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 3, Αφρουδάκης Χρ. 2, Δελακάς, Αφρουδάκης Γ. 4, Φουντούλης Ι., Μουρίκης, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος



ΑΠΟ scorernews.gr

ΜΠΑΣΚΕΤ 20ης αγωνιστικΗς Γ’ ΕθνικΗς

Ανακοινώθηκαν από την ΕΟΚ οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 20ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο βορρά.


Αναλυτικά οι διαιτητές και οι κομισάριοι…
2ο Γυμν.Λύκειο 18.00 Αλεξάνδρεια - Μεταμόρφωση Β. 
Θεοδώρου, Ταξιλταρίδης (Κοντόζης)
Ανατόλια 18.00 ΣΑΑΚ Ανατόλια - Αιγινιακός
 Δημάδης, Οικονόμου (Σακελαρίου)
Νεάπολης Λαρ. 18.00 Φοίνικας Λάρισας - Αστέρας Λάρισας 
Τσουμαχίδης, Παργιανόπουλος (Γκανάτσιος)
Σιάτιστας 18.00 Ηρακλής Κοζάνης - Φίλιππος Βέροιας
Σιμητόπουλος, Σιταρίδης (Κηπουρίδης)
Β.Παρασκευόπουλος 18.00 Βόλος - Διόσκουροι Κοζ.
Καρακατσανίδης, Παπαγεωργίου (Γκουντέλιας)

απο onsport.gr

Οι διαιτητες της Δ’ Εθνικής: 3ος όμιλος

Την Τετάρτη (18/04) ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ οι διαιτητές για τις αναμετρήσεις του 3ου ομίλου, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (22/04).



Αναλυτικά οι διαιτητές:
(17:00) Αστραπή Μεσοποταμιάς – Λευκαδια Νάουσας:
 Θεοδωρόπουλος, Σουγαράκης, Κρομηλίδης (ΕΠΣ Φλώρινας).
(17:00) Φασ. Γρεβενών ο Πυρσός – Καστοριά:
Στεφάνου, Μαραζόπουλος, Σουφής (ΕΠΣ Θεσπρωτίας).
(17:00) Ακρίτας Αχλάδας – Πέρδικκα:
 Φωτιάς, Κουπαράνη, Ελευθεριάδου (ΕΠΣ Πέλλας).
(17:00) ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Φ.Σ. Εθνικός: 
Γκορτσίλας, Παπαευσταθίου, Πατσιάς (ΕΠΣ Μακεδονίας).
(17:00) Φ.Σ.Κοζάνη – Α.Ε. Αλεξάνδρειας: 
Ρούσος – Μπεκερτζής, Κωνσταντίνου, Λαζαρής (ΕΠΣ Πρέβεζας).
(17:00) Καστωρ – Νάουσα: Πουλήμας,
Μπαλής – Χάρισον, Κατσούρης (ΕΠΣ Κέρκυρας).

απο onsport.gr

Καλντγουελ: «Δειξε αξιοπρεπεια Φαν Περσι»(vid)

Ο Κάλντγουελ δεν μπορεί να ξεχάσει πως ο Φαν Πέρσι αρνήθηκε να του δώσει το χέρι του, τονίζοντας πως ο Ολλανδός θα πρέπει να είναι πιο αξιοπρεπής...

Ενοχλημένος εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Γκάρι Κάλντγουελ, τονίζοντας πως παρά την ήττα ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι θα έπρεπε τουλάχιστον να του δώσει το χέρι του.
«Μπορεί να παίζει σε μια μεγάλη ομάδα και να έχασε έναν αγώνα, ωστόσο θα έπρεπε να έχει λίγη αξιοπρέπεια», δήλωσε αρχικά ο Σκωτσέζος διεθνής αμυντικός της Γουίγκαν, ο οποίος μετά την νίκη της ομάδας του επί της Άρσεναλ πήγε προς το μέρος του Ρόμπιν Φαν Πέρσι και προσπάθησε να του δώσει το χέρι του, όμως ο Ολλανδός άσος αρνήθηκε, παρά το γεγονός ότι χαιρέτησε έναν συμπαίκτη του λίγο νωρίτερα.
«Όταν χάσαμε στον πρώτο γύρο με 4-0 πήγα σε όλους τους παίκτες και έδωσα το χέρι μου. Μπορεί να ήταν απογοητευμένος για την ήττα, όμως είναι πρεσβευτής της Άρσεναλ και θα έπρεπε να πράξει διαφορετικά. Αυτό περιμένεις από έναν μεγάλο παίκτη όπως είναι αυτός», συμπλήρωσε ο Κάλντγουελ.



Πρστιμο 25.000 γιατι εβαλε δαχτυλο (vid)

Ο Ντελόντε Γουέστ θεώρησε πως θα ήταν καλή ιδέα να... πειράξει τον Γκόρντον Χέιγουορντ των Τζαζ σφηνώνοντας το δάχτυλό του στο αυτί του!


Ο παίκτης των Ντάλας μετά την.. αηδιαστική κίνησή του που τον φόρτωσε με αντιαθλητικό φάουλ και ίσως με χρηματικό πρόστιμο από τη λίγκα, φρόντισε να δικαιολογηθεί: «Είδα λίγο χνούδι στα μαλλιά του και ήθελα να το βγάλω. Σοβαρά ήμασταν σαν δύο πολεμιστές εκεί έξω, αλλά ξέχασα ότι το ΝΒΑ είναι αριστοκρατικό άθλημα. Θέλουν να πολεμάμε, αλλά να το κάνουμε με όμορφο τρόπο».


απο gazzetta
Η Φλουμινένσε κατάφερε να πάρει την πρωτιά του ομίλου για τη φάση των 16, νικώντας δύσκολα την Άρσεναλ, ενώ η Μπόκα παρά την νίκη επί της Ζαμόρα με επιστροφή Ρικέλμε έμεινε δεύτερη.

H Φλουμινένσε ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην Άρσεναλ Σαραντί για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο για το Κόπα Λιμπερταδόρες, και τα κατάφερε αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Μπόκα Τζούνιορς. Σημειώνεται ότι και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Στο 34' ο Καρλίνιος άνοιξε το σκορ για τους Βραζιλιάνους, όμως ο Νικολάς Αγκουίρε ισοφάρισε στο 80' για τους Αργεντινούς και το φινάλε του αγώνα προέκυψε δραματικό. Μάλιστα, οι «Φλα» χρειάστηκε να δοκιμάσουν τα ψυχικά τους αποθέματα όταν στο 85' κέρδισαν την αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα, Κρίστιαν Καμπεστρίνι, και ο Τιάγκο Νέβες κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι που δόθηκε στην ομάδα του απέναντι στον αναπληρωματικό πορτιέρο της Άρσεναλ,  Κάτριελ Ορκελέτ, ο οποίος το απέκρουσε.
Ωστόσο, Ραφαέλ Μούρα κατάφερε να λυτρώσει την ομάδα του στο 92' διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, δίνοντας την πρωτιά στον όμιλο.
Νωρίτερα η Μπόκα επικράτησε με 2-0 της Ζαμόρα, με τα τέρματα των Νικολάς Μπράντι και Χουάν Ρομάν Ρικέλμε στο 67' και 74' αντίστοιχα. Ο Ρικέλμε επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο από τον πρόσφατο τραυματισμό του, ενώ η ομάδα της Βενεζουέλας ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ντόλμπις Ροντρίγκεζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 80΄.

Η Βαθμολογία:
1.    Φλουμινένσε (Βραζιλία) 15
2.    Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 13
3.    Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή) 6
4.    Ζαμόρα (Βενεζουεάλ) 1

απο gazzetta

26η αγωνιστική Football League.

Και επίσημα το Σάββατο (21/04) στις 7 το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε η ΕΕΠ Β’ & Γ’ Εθνικής, θα διεξαχθεί η εντός έδρας αναμέτρηση της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Καλλονή, στα πλαίσια της 26η αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Football League.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής, έχει ως εξής:



Παρασκευή 20 Απριλίου (17:00)
Καλλιθέα – Ηρακλής Ψ. (OTE TV)

Σάββατο 21 Απριλίου
Πανθρακικός – Πανσερραϊκός (18:30, OTE TV)
ΒΕΡΟΙΑ – ΑΕΛ Καλλονής (19:00)

Κυριακή 22 Απριλίου (17:00)
Πλατανιάς – Βύζας Μεγ.
Αγροτικός Αστ. – Παναχαϊκή
Θρασύβουλος – Φωκικός
Λάρισα – Αναγ. Γιαννιτσών

* Ο αγώνας Πιερικός – Διαγόρας δεν θα διεξαχθεί , σύμφωνα με απόφαση της Ε.Ε.Α., η οποία ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ Διαγόρας.
** Ο αγώνας Εθνικός Αστέρας – Αναγ. Επανομής δεν θα διεξαχθεί λόγω των αποφάσεων του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., για την ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας.

απο kerkidasport.gr

Τηλεοπτικό το ΒΕΡΟΙΑ - Πλατανιάς!

Τηλεοπτικό θα είναι το εντός έδρας παιχνίδι της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Πλατανιά, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (25/04) για την εμβόλιμη 27η αγωνιστική της Football League.


Το ματς θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό κανάλι OTE SPORT 2.

σημαντικό ραντεβού του ΑΠΟΕΛ

Τέσσερις μέρες απομένουν για το πολύ σημαντικό ραντεβού του ΑΠΟΕΛ με αντίπαλο την ΑΕΛ στο κεκλεισμένων των θυρών ΓΣΠ και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέπει με ευχαρίστηση να μειώνονται σιγά-σιγά τα αγωνιστικά προβλήματα των "γαλαζοκιτρίνων".

Οι Ζόρζε και Μποαβεντούρα θα είναι στη διάθεσή του για το ντέρμπι κορυφής κι ως εκ τούτου πλην της απουσίας του Ολιβέιρα και τη αμφιβολία που υπάρχει για τη συμμετοχή του Άνθου Σολωμού, ο "Αρχάγγελος" άρχισε να... γεμίζει, με το Σερβοέλληνα τεχνικό να έχει περισσότερες επιλογές στα... χέρια του, αφού επιστρέφουν και οι Μοράις και Χαραλαμπίδης που εξέτισαν την ποινή τους.

Πλέον, ο συναγωνισμός για μία θέση στο αρχικό σχήμα εντείνεται όλο και πιο πολύ και όλοι δίνουν "μάχη" για μία θέση στους πρώτους έντεκα. Κανείς δεν θέλει να λείπει από αυτό το παιχνίδι, πόσο μάλλον να μην αγωνιστεί, αφού άπαντες επιθυμούν να δώσουν το "παρών" τους και να κάνουν ότι περνάει από τα πόδια τους έτσι ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα τους να πάρει το τρίποντο και να μείνει... ζωντανή στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου.
Άλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά πως τη φετινή σεζόν έζησαν τις καλύτερες ποδοσφαιρικά ημέρες της καριέρας τους και για να μπορέσουν να ζήσουν κάτι ανάλογο θα πρέπει να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, υλοποιώντας ακόμα ένα μεγάλο στόχο που τέθηκε πριν από την έναρξη της περιόδου και ήταν ο σημαντικότερος απ' όλους, σύμφωνα πάντοτε με τα λεγόμενα των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού τιμ, αλλά και των διοικούντων.


Τέσσερις φορές αναμετρήθηκε φέτος το ΑΠΟΕΛ με αντίπαλο την ΑΕΛ και δύο φορές αναδείχθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα (εκτός έδρας σε πρωτάθλημα και κύπελλο), ενώ τις άλλες δύο γνώρισε την ήττα με το ίδιο σκορ (1-0) στο ΓΣΠ.
Αυτή τη φορά, ωστόσο, άπαντες στο "γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο" ευελπιστούν ότι η... 5η φορά θα είναι και φαρμακερή, παρότι δεν θα έχουν στο πλευρό τους το 12ό τους παίκτη, τον κόσμο τους...
Ως γνωστόν, το κυριακάτικο ντέρμπι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και μοναδικός στόχος για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του είναι η νίκη έστω και με μισό-μηδέν, αφού θα παραμείνουν σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος και θα τα "παίξουν" όλα για όλα στο μεθεπόμενο παιχνίδι και πάλι με αντίπαλο τη Λεμεσιανή ομάδα στο Τσίρειο Στάδιο.
Άλλωστε, 360 λεπτά χωρίς να σημειώσει γκολ σε οποιονδήποτε αντίπαλο είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για μία ομάδα όπως είναι το ΑΠΟΕΛ και ως εκ τούτου άπαντες θα τα δώσουν όλα έτσι ώστε να... ματώσουν για πρώτη φορά τα δίχτυα του Ντεγκρά, έχοντας παράλληλα κατά νου να διατηρήσουν και το μηδέν παθητικό, όντας προετοιμασμένοι για τα επικίνδυνα "στημένα" των ποδοσφαιριστών του Πάμπου Χριστοδούλου, αλλά και για τις "φαρμακερές" τους αντεπιθέσεις.

απο kerkida.net

Followers