Ads 468x60px

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Μαχη με... παρελθον στο Μοναχο! (vids)

Δύο ομάδες με ένδοξο παρελθόν, η Μπάγερν Μονάχου και η Ρεάλ Μαδρίτης, τίθενται αντιμέτωπες στο Μόναχο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45, Mega), σε ένα από τα... clasico της διοργάνωσης!

Βαυαροί εναντίον Μαδριλένων, ένα ζευγάρι που... προσφέρεται για κλασικές νύχτες Τσάμπιονς Λιγκ! Οι δύο ομάδες προσέφεραν πολλές συγκινήσεις στα τέλη της δεκαετίας του `90 και στις αρχές του `00, όπου μεσουρανούσαν στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Από το 1998 μέχρι το 2002 κατέκτησαν τρεις φορές το τρόπαιο ενώ αποτελούσαν από την αρχή του θεσμού φαβορί, έχοντας και ανάλογες πορείες, ενώ οι μεταξύ τους μάχες ήταν πάντα αμφίρροπες. Ακόμα και η Ρεάλ Μαδρίτης των Γκαλάκτικος τα έβρισκε σκούρα απέναντι στους Βαυαρούς, όπου σε 12 ματς με τους Μερένγκες από το 1999 και μετά, έχουν βγει νικητές επτά φορές.

Ομάδες
Μπάγερν Μονάχου
Ρεάλ Μαδρίτης
Νίκες
10
6
Ήττες
6
10
Ισοπαλίες
2
2
Γκολ υπέρ
30
23
Γκολ κατά
23
30

 Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της σεζόν 2006-07, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης έδειχνε να «καθαρίζει» με 3-1 την πρόκριση από το πρώτο ματς στο Σαντιάγο Μπερναμπέου για τη φάση των «16», αλλά ένα γκολ του Φαν Μπόμελ στο τέλος έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Στον επαναληπτικό, ο Μακάι σκόραρε μετά από μόλις 10.2 δευτερόλεπτα, η Μπάγερν κράτησε το σκορ και πήρε την πρόκριση!


Το τελευταίο διάστημα ωστόσο οι δύο ομάδες ήταν αρκετά πεσμένες στην Ευρώπη, με την Μπάγερν να είχε οκτώ χρόνια να φτάσει πέρα από τα προημιτελικά και την Ρεάλ να έχει μέσα στην προηγούμενη δεκαετία έξι χρόνια χωρίς να περάσει τους «8»! Συνολικά, σε ημιτελική φάση έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές, με την Μπάγερν να μετρά τρεις προκρίσεις (1976, 1987, 2001) και την Ρεάλ μία (2000). Ο Ίκερ Κασίγιας είναι ο μοναδικός από τις δύο ομάδες που ήταν παρών στις δύο τελευταίες «μάχες» τους για τα ημιτελικά!
Όλες οι αναμετρήσεις τους από την περίοδο 1999/2000 και μετά:
ΧΡΟΝΙΑ
ΦΑΣΗ
ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ (σε 2 ματς)
1999-2000
Ημιτελικά
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
2000-01
Ημιτελικά
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 3-1
2001-02
Προημιτελικά
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 3-1
2003-04
Φάση των 16
Ρεάλ Μαδρίτης Μπάγερν Μονάχου 2-1
2006-07
Φάση των 16
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 4-4


 
Μπάγερν Μονάχου
Η Μπάγερν προέρχεται από δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία στη Μπουντεσλίγκα, όπου βλέπει τη...σαλατιέρα να πλησιάζει όλο και περισσότερο στην Ντόρτμουντ. Οπότε, το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί αυτή τη στιγμή την βασική της προτεραιότητα. Ο Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν παραμένει εκτός από τις 20 Ιανουαρίου λόγω κατάγματος στο μετατάρσιο, ενώ εκτός είναι και ο Μπρένο, ο οποίος δεν έχει παίξει όλη τη χρονιά λόγω προβλήματος στο γόνατο.
 
Ο Χάινκες, στο 0-0 του Σαββάτου με την Μάιντς παρέταξε τους: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Κοντέντο, Τίμοτσουκ, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ (79` Κροος), Αλάμπα (46` Ριμπερί), Όλιτς (61` Γκόμες). Ριμπερί, Γκόμες, Κροος και Γκουστάβο αναμένεται να ξεκινήσουν βασικοί με την Ρεάλ, με τον τεχνικό των Βαυαρών να τονίζει ότι γνωρίζει καλά την Ρεάλ και να τονίζει ότι όλοι στην ομάδα είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό που πρέπει και να δώσουν το παρών στον τελικό του Μονάχου.

 
Ρεάλ Μαδρίτης
Ξεπέρασε και το εμπόδιο της Σπόρτινγκ Χιχόν με 3-1, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Έφτασε τα 107 γκολ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ομάδας από τη σεζόν 1989/90, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασα το φράγμα των 40 τερμάτων. Συνολικά, μετρά 59 φορές σε 55 ματς και αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για την ομάδα του Χάινκες, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν αφήσει τον Λαμ να βγάλει το...φίδι από την τρύπα, αλλά θα αντιμετωπίσει τον Πορτογάλο με ομαδική δουλειά.
 
Ρικάρντο Καρβάλιο και Λασανά Ντιαρά αποτελούν τις μοναδικές απουσίες του Ζοσέ Μουρίνιομ αφού Μαρτσέλο και Ντι Μαρία έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους. Στο ματς με τη Χιχόν, οι Μαδριλένοι έπαιξαν με τους: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα, Σαχίν (Μπενζεμά 46`), Καγιεχόν (Ντι Μαρία 46`), Οζίλ, Ρονάλντο, Ιγουαΐν (Γκρανέρο 76`). Μπενζεμά, Αλόνσο και Ντι Μαρία, αναμένεται να επιστρέψουν στη βασική 11άδα. Ο Μουρίνιο, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα του δεν αποτελεί φαβορί .

Πρωταγωνιστει στα βραβεια η Σιτι

Τρεις παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι είναι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή της Αγγλίας, ενώ για τον κορυφαίο της σεζόν ξεχωρίζουν οι Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι και Αγκουέρο.


Όσον αφορά τον Σέρχιο Αγκουέρο μάλιστα είναι υποψήφιος τόσο για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της περιόδου 2011/12, όσο και για εκείνο του κορυφαίου νέου παίκτη της σεζόν, μαζί με τους συμπαίκτες του στους «Πολίτες», Νταβίντ Σίλβα και Τζο Χαρτ, αλλά και τον Ντάνι Γουέλμπεκ της Γιουνάιτεντ, τον Στάριτζ της Τσέλσι , τον Τσάμπερλεϊν της Άρσεναλ και τους Γουόκερ, Μπέιλ απ' την Τότεναμ.
Παράλληλα εκτός απ' τον Ισπανό επιθετικό, υποψήφιοι για τον καλύτερο πποδοσφαιριστή της σεζόν είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι της Άρσεναλ, που άλλωστε έχει σημειώσει και 27 τέρματα την φετινή περίοδο.
Να σημειώσουμε ότι η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 22 Απριλίου, στο Λονδίνο. 

απο gazzetta

Δεν φευγει ο Μπαλοτελι

Παρά τις φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στην Ιταλία σε μία εκ των Ίντερ και Μίλαν, ο Μάριο Μπαλοτέλι ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να παραμείνει στη Μάντσεστερ Σίτι.
«Προς το παρόν σκέφτομαι μόνο τον τίτλο. Γιατί πρέπει πάντα να μιλάμε για τη Μίλαν και την Ίντερ; Έχω συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Σίτι και δεν σκοπεύω να φύγω», τόνισε αρχικά ο νεαρός επιθετικός των «πολιτών», ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εγκωμιαστικά σχόλια του Μάσιμο Μοράτι προς το πρόσωπό του.


«Με ευχαριστεί που ο Μοράτι αναφέρετε σε μένα με θετικά σχόλια. Με ξέρει από τα 15 μου. Είμαι ευγνώμων για την πίστη που μου δείχνει, αλλά εγώ σκέφτομαι μόνο τη Σίτι. Είμαι τυχερός που έχω την ευκαιρία να συνεργάζομαι με τον Μαντσίνι. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, αν δεν είναι ο καλύτερος. Τα πηγαίνουμε καλά, ξέρω ότι πιστεύει στις ικανότητες μου».

απο gazzetta

Eκτος Euro o Γουιλσιρ!

Μπορεί στη Άρσεναλ να περίμεναν να είναι έτοιμος στα τελευταία παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά, όπως επιβεβαίωσε και ο Βενγκέρ, ο Τζακ Γουίλσιρ χάνει και το Euro του καλοκαιριού!


Ο διεθνής μέσος δεν έχει παίξει ούτε λεπτό τη φετινή χρονιά, αφού ο τραυματισμός του στον αστράγαλο και οι υποτροπές δεν του έχουν επιστρέψει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Οι άνθρωποι της λονδρέζικης ομάδας ήταν αισιόδοξοι ότι θα κατάφερνε να δώσει το παρών στα τελευταία ματς της χρονιάς, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και έτσι δεν προλαβαίνει ούτε το Euro του καλοκαιριού, αφού αποτελεί έναν μέσο που τα χαρακτηριστικά του λοίπον από το παιχνίδι της Εθνικής Αγγλίας.

Ο Αρσέν Βενγκέρ δήλωσε: «Ο Τζακ δεν θα παίξει ξανά τη φετινή σεζόν και σίγουρα δεν προλαβαίνει να πάει στο Euro. Δεν είναι έτοιμος να προπονηθεί και δεν πρόκειται να το κάνει ούτε την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος της περιόδου και φυσικά, δεν είναι δυνατόν να πάει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, είναι συντετριμμένος».

απο gazzetta

Τιτλοι τελους για Βερον (vid)

Ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν κουράστηκε από τους τραυματισμούς και αποφάσισε να επισπεύσει τον τερματισμό της 19χρονης καριέρας του στις 13 Μαΐου…

«Πλέον δεν έχω κουράγιο. Δεν έχω την υπομονή να παλέψω με έναν ακόμα τραυματισμό. Κουράστηκα και θα σταματήσω!» Με αυτή την προαναγγελία της αποχώρησης του ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν επιβεβαίωσε το τέλος μία ένδοξης καριέρας 19 ετών. Η «Μαγισούλα» είχε πει ούτως ή άλλως πως θα αποσυρόταν στο φινάλε της Κλαουσούρα τον ερχόμενο Ιούνιο. Ωστόσο, τα αλλεπάλληλα μυϊκά προβλήματα που βγάζει, τον ώθησαν στην απόφαση να κρεμάσει λίγο νωρίτερα τα παπούτσια του.


Ο 37χρονος επιτελικός, γιος του Χουάν Ραμόν Βερόν που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, θα περιμένει να πει το αντίο στο σπίτι της Εστουδιάντες στην αναμέτρηση με τη Γοδόι Κρους την 13η Μαΐου.  Ο Βερόν βρίσκεται στην Εστουδιάντες από το 2006, ενώ με την Πιντσαράτα είχε ξεκινήσει το 1993 και την πολύ σημαντική πορεία του σε Νότια Αμερική και Ευρώπη (Μπόκα Τζούνιορς, Σαμπντόρια, Πάρμα, Λάτσιο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Ιντερ).



Πολλα λεφτα για Κριστιανο!

Η Αγγλία είναι για πολλούς ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Ρονάλντο, ωστόσο πληροφορίες μιλούν για επαφές της Ρεάλ για επέκταση της συνεργασίας και… πολλά εκατομμύρια ευρώ!


Τσέλσι η Σίτι; Είναι το ερώτημα που απασχολεί πολλούς αναφορικά με το μέλλον του Ρονάλντο, μιας και ο Πορτογάλος εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένος με την αντιμετώπιση που έχει από τον κόσμο της Ρεάλ. Ωστόσο, σύμφωνα με την Equipe η διοίκηση της «Βασίλισσας» έχει αρχίσει ήδη επαφές με την πλευρά του Πορτογάλου για την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2018, για ακόμα δηλαδή τρία χρόνια. Ο Ρονάλντο πάντως για να κάνει το επόμενο βήμα θέλει αναπροσαρμογή συμβολαίου και ζητά τα χρήματα που παίρνουν Μέσι, Ετό, Τέβες και Ρούνεϊ, δηλαδή κοντά στα 13 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Oι Ισπανοί επιβεβαιώνουν το θέμα, ωστόσο ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το ποσό, με το νούμερο να είναι... απίστευτο και να αγγίζει τα 16 εκατ. ευρώ!!!

απο gazzetta

«Όχι» σε Σαχταρ – Μεταλιστ απο «Μητρογκολ»

Ο Μήτρογλου φέρεται να έχει δώσει «πόρτα» τόσο στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί και την επόμενη σεζόν στον Ατρόμητο, όσο και στα πλουσιοπάροχα συμβόλαια που του πρόσφεραν Σαχτάρ και Μέταλιστ.

Ο Κώστας Μήτρογλου πέρασε τις μέρες του Πάσχα κοντά στην οικογένειά του στην Γερμανία, ώστε να ξεκουραστεί πριν τα πολύ σημαντικά παιχνίδια του Ατρόμητου στο τέλος της σεζόν, όπως εκείνα για τα πλέι οφ και φυσικά ο τελικός Κυπέλλου απέναντι στην ομάδα που ανήκει τον Ολυμπιακό.
Ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού έχει γίνει ο ηγέτης της ομάδας του Περιστερίου, όπως και στα μισά της περασμένης σεζόν που δόθηκε στον Πανιώνιο και τον έσωσε από τον υποβιβασμό. Είναι δεδομένες οι ικανότητες του Έλληνα φορ, κάτι που γνωρίζει και παραδέχεται και ο ίδιος, γι΄ αυτό το λόγο σκοπεύει να καθιερωθεί στην ομάδα του Ολυμπιακού και να δώσει στην καριέρα του την αίγλη που της αξίζει.

Έτσι, δεν αναμένεται να δεχθεί την πρόταση που του ετοιμάζει ο Ατρόμητος, που φυσικά τον θέλει για ακόμη μία χρονιά στο ρόστερ του, ενώ είπε άλλα δύο μεγαλοπρεπέστατα όχι στις Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μέταλιστ που τον πλησίασαν πρόσφατα και του πρόσφεραν ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, όσο αφορά τις απολαβές του.
Οι απόψεις και τα θέλω του Μήτρογλου δεν έχουν αλλάξει ακόμη κι αν αγωνίζεται προς το παρόν μακριά από το Λιμάνι. Θέλει να καθιερωθεί στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού.

απο gazzetta

Στις 25/4 η 33η αγωνιστικη

Αφού πρώτα οι διοικήσεις των ομάδων διαφώνησαν, στη συνέχεια συμφώνησαν στο πώς θα συνεχιστεί το Campionato μετά την αναβολή λόγω του θανάτου του Πιερμάριο Μοροζίνι.

Από την πρώτη στιγμή, μετά την απόφαση για αναβολή της αγωνιστικής στο σαββατοκύριακο που πέρασε, ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν εμβόλιμη αγωνιστική στις 25 Απριλίου. Το θέμα ήταν αν το προσεχές σαββατοκύριακο θα γινόταν η 33η αγωνιστική -που αναβλήθηκε- για να γίνει την επόμενη Τετάρτη, τρεις μέρες μετά, η 34η ή αν αυτό το σαββατοκύριακο θα γίνονταν κανονικά τα παιχνίδια της 34ης και μετά από τρεις μέρες η 33η.


Υπέρ της δεύτερης άποψης ήταν πέντε ομάδες (Ιντερ, Νάπολι, Ουντινέζε, Τζένοα, Κιέβο), υπέρ της πρώτης οι υπόλοιπες 15. Τελικά, στη συνεδρίαση της Lega, πέρασε αυτό που ήθελαν οι 5 και όχι οι 15, άρα το προσεχές Σαββατοκύριακο θα γίνει η 34η αγωνιστική, που σε ό,τι αφορά τη μάχη του Scudetto περιλαμβάνει τους αγώνες Γιουβέντους-Ρόμα (Κυριακή και ώρα 21:45) και Μίλαν-Μπολόνια (Κυριακή και ώρα 16:00).

Η 33η αγωνιστική που αναβλήθηκε, επομένως, θα γίνει την Τετάρτη 25 Απριλίου, με την Γιουβέντους να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τσεζένα και την Μίλαν να υποδέχεται την Τζένοα. Επειδή την ίδια μέρα θα υπάρχει αγώνας του Champions League, τα παιχνίδια του Campionato θα διεξαχθούν νωρίτερα.

απο gazzetta

Followers