Ads 468x60px

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η Φλουμινένσε κατάφερε να πάρει την πρωτιά του ομίλου για τη φάση των 16, νικώντας δύσκολα την Άρσεναλ, ενώ η Μπόκα παρά την νίκη επί της Ζαμόρα με επιστροφή Ρικέλμε έμεινε δεύτερη.

H Φλουμινένσε ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην Άρσεναλ Σαραντί για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο για το Κόπα Λιμπερταδόρες, και τα κατάφερε αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Μπόκα Τζούνιορς. Σημειώνεται ότι και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Στο 34' ο Καρλίνιος άνοιξε το σκορ για τους Βραζιλιάνους, όμως ο Νικολάς Αγκουίρε ισοφάρισε στο 80' για τους Αργεντινούς και το φινάλε του αγώνα προέκυψε δραματικό. Μάλιστα, οι «Φλα» χρειάστηκε να δοκιμάσουν τα ψυχικά τους αποθέματα όταν στο 85' κέρδισαν την αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα, Κρίστιαν Καμπεστρίνι, και ο Τιάγκο Νέβες κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι που δόθηκε στην ομάδα του απέναντι στον αναπληρωματικό πορτιέρο της Άρσεναλ,  Κάτριελ Ορκελέτ, ο οποίος το απέκρουσε.
Ωστόσο, Ραφαέλ Μούρα κατάφερε να λυτρώσει την ομάδα του στο 92' διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, δίνοντας την πρωτιά στον όμιλο.
Νωρίτερα η Μπόκα επικράτησε με 2-0 της Ζαμόρα, με τα τέρματα των Νικολάς Μπράντι και Χουάν Ρομάν Ρικέλμε στο 67' και 74' αντίστοιχα. Ο Ρικέλμε επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο από τον πρόσφατο τραυματισμό του, ενώ η ομάδα της Βενεζουέλας ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ντόλμπις Ροντρίγκεζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 80΄.

Η Βαθμολογία:
1.    Φλουμινένσε (Βραζιλία) 15
2.    Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 13
3.    Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή) 6
4.    Ζαμόρα (Βενεζουεάλ) 1

απο gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Followers