Ads 468x60px

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μονο ο Ντιεγκο!

Υπήρχε μια εποχή που το ποδόσφαιρο ήταν πιο απλό. Υπήρχε μια εποχή που το ποδόσφαιρο ήταν... λυτά κορδόνια, κοντά σορτσάκια, αστεία φούτερ, τρελά μαλλιά κι ένα διάσημο τραγούδι. Υπήρχε μια εποχή που το ποδόσφαιρο ήταν ο Μαραντόνα. Ωραία εποχή!

Η Νάπολι δεν έχει ποτέ πολλούς πιστούς φιλάθλους, εκτός της Νότιας Ιταλίας. Για την ακρίβεια, δεν έχει σήμερα, πολλούς πιστούς φιλάθλους, μακριά από την ομώνυμη πόλη. Υπήρχε όμως μια εποχή, που κάθε Κυριακή στη Νάπολι συντελούνταν το μεγαλύτερο θαύμα του ποδοσφαίρου. Ένας κοντός, στρουμπουλός, μαλλιαρός, τυπάκος, έπαιρνε την μπάλα στα πόδια και έκανε έναν ολόκληρο πλανήτη να χορεύει στο ρυθμό του. Όπως στο ελληνικό μπάσκετ, μια εποχή όλοι συμπαθούσαν τον Άρη λόγω Γκάλη και στο ΝΒΑ τους Μπουλς λόγω Τζόρνταν, έτσι η Νάπολι ήταν η αγαπημένη ομάδα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων λόγω Μαραντόνα!
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΝ ΛΑΧΕΙΩ ''Ο ΓΙΓΑΣ'' ΠΩΛΗΣΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ

Δείτε αυτό το δίλεπτο βιντεάκι από την προθέρμανση της Νάπολι το 1985, τη χρονιά που οι "Opus" κυκλοφόρησαν το "Life is Life" και αποθεώστε μαζί μας τον μεγαλύτερο... Θεό του παγκόσμιου ποδοσφαίρου! Μεγάλοι ποδοσφαιριστές υπήρξαν και θα υπάρξουν πολλοί. Ντιέγκο μόνο ένας...



VIDEO: Δειτε τι καταφερε να χασει ο Ροναλντινιο!!!

Ποιος είσαι εσύ και τι έκανες τον Ροναλντίνιο;
Αυτός μπορούσε κάποτε να περάσει 3-4 αντιπάλους και να...
σκοράρει με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο. Αλλά ακόμη και τώρα, στα γεράματα, με κοιλίτσα και παρά τα σχεδόν καθημερινά ξενύχτια του, φάσεις σαν κι αυτές θα τις είχε για πρωινό.
Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, να είναι ο «Ρόνι» αυτός που σε κενό τέρμα έστειλε στην αναμέτρηση της Φλαμένγκο με την Μπανγκού την μπάλα στα περιστέρια;




απο tsekourati

Νικητης και στο Ισραηλ ο Γιαννιωτης!

Οι οιωνοί είναι κάτι παραπάνω από καλοί για τον Σπύρο Γιαννιώτη εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, με τον Έλληνα κολυμβητή να κάνει το «3 στα 3» στο Ισραήλ στα 10χλμ.
Μετά το Σάντος της Βραζιλίας και την Βιέντμα της Αργεντινής, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ανοιχτής θάλασσας πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον αγώνα που διεξήχθη την Κυριακή (1/4) στο Εϊλάτ του Ισραήλ.


Ο Γιαννιώτης κάλυψε την απόσταση των 10χλμ σε 1:52.32, αφήνοντας για μια ακόμη φορά πίσω του κάποιους από τους κορυφαίους του αγωνίσματος. «Ήταν μια πολύ καλή κούρσα για μένα. Είναι πολύ σημαντικό να δείχνω μια σταθερότητα  στους αγώνες μου, και χαίρομαι που το κατάφερα και σήμερα αυτό, κόντρα σε πολύ δυνατούς αθλητές. Αυτό που θέλω να κρατήσω από αυτόν τον αγώνα είναι πως έκανα μια καλή κούρσα στα 10 χιλιόμετρα. Στόχος μου είναι, φυσικά, να βελτιώνομαι περισσότερο  με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο πρωταθλητής μας.

Και συμπλήρωσε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτές τις κούρσες. Όμως αυτοί οι αγώνες, παρά την δυσκολία τους, μου δίνουν κουράγιο για να συνεχίζω με αμείωτο ρυθμό και με ακόμη περισσότερη δύναμη».

Επόμενος αγώνας για τον Γιαννιώτη είναι στις 24 Απριλίου στον Κανκούν του Μεξικό, που εντάσσεται επίσης στη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

απο gazzetta

Σαρωσαν ΤΣΣΚΑ κ Σπαρτακ Αγ. Πετρουπολης

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε την πρόκριση για τους «4» της Ευρωλίγκας και το γιόρτασε με «ξέσπασμα» κόντρα στη Νίζνι Νοβγόροντ (97-53), η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης «καθάρισε» την Ούνικς Καζάν στο τέλος (89-65).

Η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης αγωνίστηκε για ακόμη ένα παιχνίδι χωρίς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αλλά με τους Μπέβερλι και Χαλπερίν να πετυχαίνουν από 21 και 20 πόντους αντίστοιχα επικράτησαν της Ούνικς. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι ξέσπασαν με επιμέρους σκορ 24-8 και «καθάρισαν» τη νίκη.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον αέρα της πρόκρισης στα ημιτελικά της Ευρωλίγκας συνέτριψε τη Νίζνι Νοβγκόροντ. Πέντε παίκτες πέτυχαν διψήφια διαφορά πόντων για την ομάδα τους Γιόνας Καζλάουσκας, με τον Nτάριους Λαβρίνοβιτς να «σταματά» στους 14 (5ριμπ.).
Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής στη Ρωσία: (σήμερα) Σαμάρα-Κίμκι 68-79, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης-Ούνικς Καζάν 89-65, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Νίζνι Νοβγκόροντ 97-53
Η κατάταξη: Κίμκι 13-2, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12-1, Λοκομοτίβ Κουμπάν 9-6, Σαμάρα 7-8, Τριούμφ 8-5, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 7-7, Σπαρτάκ Βλαδιβοστόκ 6-8, Ούνικς Καζάν 5-8, Νίζνι Νοβγκόροντ 2-12, Ενισέι 1-13

απο gazzetta

Τους «επνιξε» η Εθνικη

Η Εθνική ομάδα των Ανδρών «βούλιαξε» τα Σκόπια 12-2 και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική ομάδα των Ανδρών στην πρεμιέρα του προολυμπιακού τουρνουά, όπου με αντίπαλο τα Σκόπια επικράτησαν 12-2. Οι παίκτες του Άντριτς βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα στο Έντμοντον και έδειξαν από την αρχή τα... δόντια τους στους Σκοπιανούς.

Η Ελλάδα έπαιξε φοβερή άμυνα, με εξαίρεση στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν ασυγκράτητη και δεν αντιμετώπιση καμία ουσιαστική αντίσταση από τους αντιπάλους τους.
Τα γκολ για την εθνική ομάδα πέτυχαν οι: Γιάννης Φουντούλης 5, Μιράλης 2, Χρήστος Αφρουδάκης 2, Μυλωνάκης 1, Γιώργος Αφρουδάκης 1, Μουρίκης 1.
Ο επόμενος αντίπαλος της εθνικής ομάδας θα είναι η Ρουμανία την Τρίτη (3/4) στις 2πμ ώρα Ελλάδας.
Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-2, 3-0, 5-0.

απο gazzetta

Στην Μπενφικα ο Λιμα

Σε μια μεγάλη μεταγραφική κίνηση φαίνεται να έχει προχωρήσει η Μπενφίκα, η οποία φέρεται να έχει έρθει σε πλήρη συμφωνία με τον Λίμα της Μπράγκα.

Λίγες ώρες μετά το ντέρμπι των δύο ομάδων, τα Πορτογαλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Μπράγκα, ο Βραζιλιάνος Λίμα, έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπενφίκα.
Ο 28χρονος επιθετικός που έχει βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό στην φετινή ξέφρενη πορεία της Μπράγκα, έχοντας αρκετά χρήσιμα τέρματα στο ενεργητικό του, που με 25 γκολ είναι στους πρώτους σκόρερ της σεζόν.

απο gazzetta

Ακαθεκτος προς τον τιτλο ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ!

Ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του προς τον τίτλο ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν ένα ακόμη σπουδαίο διπλό, αυτή τη φορά επί του Κολεγίου Ανατόλια με 70-61, και διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου του βορρά του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, έχοντας μάλιστα ένα ματς λιγότερο από τη δεύτερη Μεταμόρφωση Βόλου.

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όμως οι Βεροιώτες με αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση της πολύτιμης νίκης.

Πρώτος σκόρερ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ήταν ο Προδρόμου με 19 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Κοθράς με 14.

Διαιτητές: Τατούδης - Σαλικίδης.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 40-37, 55-51, 61-70.

ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Τσούρμας): Βασιλείου 6 (1), Παυλέας 2, Μόσχου 12 (2), Χατζατούροφ 6 (2), Κοϊμτζόγλου  3 (1), Μουτσιαράς 12(1), Τσάτσιος, Μπρόζος 12 (2), Βεργίνης 2, Χατζίδης 6.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Γκίμας): Κοθράς 14 (2), Τριχόπουλος 5 (1), Ιωσηφίδης 10 (3), Προδρόμου 19 (1), Παπαπέτρου 6, Κοτσάμπασης 7 (1), Κόγιας, Κασαμπαλής 9. 


Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ - 18η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ανατόλια – ΦΙΛΙΠΠΟΣ: 61-70
Ηρακλής Κοζάνης - Μεταμόρφωση Β.:  70-72
Φοίνικας Λάρισας - Άργος Ορεστικό: 89-80
Διόσκουροι Κοζάνης - Αιγινιακός: 71-87
ΓΣ Βόλου - Αστέρας Λάρισας: 67-73
Ρεπό: ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ1. ΦΙΛΙΠΠΟΣ  31
2. Μεταμόρφωση Β.  30
3. Φοίνικας Λάρ.  28
4. Ανατόλια  27
5. Αιγινιακός  27
6. Αστέρας Λάρ.  26
7. Ηρακλής Κοζ.  25
8. Διόσκουροι Κοζ.  21
9. Αργος Ορ.  20
10. ΓΣ Βόλου  18
11. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ  17

απο kerkidasport.gr

Πλησιασε την ΑΕΠ η Στενημαχος

Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η ΑΕΠ Βέροιας στη Νικομήδεια με αντίπαλο την τοπική ομάδα, με τη δεύτερη Στενήμαχο να κερδίζει στη Νάουσα με σκορ 2-1 την τοπική Ακαδημία και να πλησιάζει την πρωτοπόρο στους πέντε βαθμούς.

Α2 ΕΠΣΗ (Β’) – 26η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ακαδημία Β. – Μακεδόνας 2-0
Αρχάγγελος – Μονόσπιτα 3-2
Ακαδημία Ν. – Στενήμαχος 1-2
Δόξα Ν. – Ζερβοχώρι 2-4
Αγ. Μαρίνα – Λυκογιάννη 1-2
Ειρηνούπολη – Ροδοχώρι 3-1
Σφηκιά – Πατρίδα 3-4
Νικομήδεια - ΑΕΠ Βέροιας 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ1. ΑΕΠ Βέροιας 71
2. Στενήμαχος 66
3. Πατρίδα 51
4. Ακαδημία Ν. 50
5. Λυκογιάννη 48
6. Ζερβοχώρι 45
7. Ακαδημία Β. 43
8. Ειρηνούπολη 36
9.  Δόξα Ν. 34
10. Ροδοχώρι 30
11. Μακεδόνας 25
12. Νικομήδεια 24
13. Σφηκιά 23
14. Μονόσπιτα 22
15. Αρχάγγελος 21
16. Αγ. Μαρίνα 6

απο kerkidasport.gr

Όλοι μαζι για την ανοδο»

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με την Επανομή, ο τεχνικός της «Βασίλισσας του βορρά» Δημήτρης Καλαϊτζίδης τόνισε:

«Πετύχαμε μια νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Δεν κινδυνέψαμε, ενώ επιθετικά πετύχαμε δύο γκολ αν και δημιουργήσαμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Η ομάδα έχει τη δυναμική για να πετύχει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Θέλω να ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για τη συμπαράσταση και να τονίσω ότι τους θέλουμε μαζί και στη συνέχεια, ώστε ενωμένοι να πετύχουμε το στόχο μας».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Αναγέννησης Αλέκος Βοσνιάδης, σημείωσε: «Σήμερα νίκησε η καλύτερη ομάδα. Ο αντίπαλος από την αρχή επέβαλλε τον ρυθμό του, αν και προσπαθήσαμε να πιέσουμε, όμως δεν τα καταφέραμε.

Γνωρίζαμε ότι η ΒΕΡΟΙΑ είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και σ’ αυτό έχει μεγάλη συμβολή ο προπονητής της. Έχει ένα πλάνο, κάτι που λίγες ομάδες έχουν στην κατηγορία και στο τέλος γι’ αυτό θα προβιβαστεί στη Σούπερ Λιγκ.

Εμείς δεν μπήκαμε στο παιχνίδι σε κανένα σημείο του αγώνα και χάσαμε δίκαια».

απο kerkidasport.gr

Followers